top of page
Zoeken

Zes redenen waarom postnatale yoga helpt!

Bijgewerkt op: 7 jun. 2022

Er zijn vele redenen waarom ik adviseer om postnatale yoga te doen na je bevalling, maar laat ik eerst beginnen met de reden waarom ik zelf bij postnatale yoga ben uitgekomen.


Ik had een zware bevalling achter de rug, waardoor mijn herstel ook wat langer nodig had. Ik merkte dat ik nog met veel vragen zat na het vertrek van de kraamhulp en het laatste consult van de verloskundige en gynaecoloog. Ik dacht: En nu? Hoe is het met mijn buikspieren, heb ik een diastase? Hoe is het met mijn bekkenbodem? Hoe ga ik om met het verwerken van mijn traumatische bevalling? En dan laat ik alle praktische vragen omtrent het verzorgen van je kindje nog even buiten beschouwing. Zeker bij zo'n eerste kindje is dat ook nog heel erg zoeken.

Ik liep zelf dus tegen een gebrek aan begeleiding aan. Tijdens de zwangerschap en in de kraamweek heb je heel veel begeleiding, maar daarna valt het ineens weg. Toen besloot ik op zoek te gaan naar een aanbod waar pas bevallen moeders langdurig profijt van kunnen hebben. Om een slag te slaan op het gebied van de zorg voor pas bevallen moeders! Ik ben heel blij dat ik jullie met behulp van yoga kan helpen bij het herstel na de bevalling.


Wat zijn de voordelen van postnatale yoga?


  1. Het helpt je op duurzame wijze herstellen, omdat je je buikspieren, rugspieren en bekkenbodem op zachte wijze versterkt. Je ondersteunt hiermee het natuurlijke sluitende proces na de bevalling. Je bouwt gradueel op naar het niveau van de yoga of de sport die je normaal gesproken beoefende. Je houdt hierbij je eigen tempo aan, waardoor het voor iedereen laagdrempelig en toegankelijk is.

  2. De ademhalingsoefeningen versterken je core en zorgen ervoor dat je diepe ademhaling ook weer herstelt na de bevalling. Dit speelt een belangrijke rol bij het in balans brengen van je zenuwstelsel en hormonen.

  3. Diepe ontspanning is een belangrijk onderdeel bij postnatale yoga. Diepe ontspanning helpt je hormonen in balans te komen, kalmeert je zenuwstelsel en bevordert de oxytocine aanmaak, wat essentieel is voor de binding met je kindje en de melkproductie (indien je borstvoeding wil /kunt geven).

  4. Je bent zelf actief bezig met je herstel en dit geeft een gevoel van autonomie en zelfvertrouwen om hiermee aan de slag te gaan.

  5. Yoga is goed voor body mind & soul! De eerste weken na de bevalling zijn vaak een rollercoaster aan emoties en niet elke kraamperiode is een roze wolk. Vaak niet zelfs. Yoga helpt je om beter met gevoelens van angst, boosheid, verdriet en rouw om te gaan.

  6. Je hoort vaak "Happy mommy, happy baby!". Dit is misschien wat kort door de bocht, maar het helpt wel als je als moeder ook aandacht en tijd voor jezelf neemt om je rust te pakken en te herstellen. Op die manier voel je je meer in balans en kun je ook weer beter voor je kindje zorgen.Wil je ook ervaren wat postnatale yoga voor jou kan doen? De online cursus vind je onder het kopje "Online Postnatale Yogacursus". Een privéles kun je boeken door me een bericht te sturen via het contactformulier. Ik ontvang je bericht graag!30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page