top of page
Wildthing insta filter Rise_edited.jpg

"Door long covid heb ik weinig energie, veel pijn in mijn spieren en een heel strak gevoel in mijn ribbenkast. Dit heeft weer effect heeft op mijn ademhaling. Ik kan slecht ontspannen en ben snel overprikkeld. Door de restorative yoga voel ik dat mijn lijf meer ruimte krijgt. Vooral rond mijn ribbenkast. Het samen oefenen met de ademhaling zorgt dat ik langzaam meer controle krijg. Door yoga nidra vind ik ontspanning en rust. Myrthe brengt door haar begrip, haar manier van praten én handelen rust in mijn onrust. Echt een aanrader!"

                                                         - Marjan

Privésessie

Je zult voelen dat yoga je zoveel meer brengt dan je in woorden kunt uitdrukken. Het werkt op alle lagen van je systeem. Volledig afgestemd op waar je nu bent en jouw eigen persoonlijke behoeften.

In een privésessie onderzoeken we jouw hulpvraag en gaan we hiermee samen aan de slag. Hierbij integreer ik mijn yogakennis en mijn kennis van de menselijke psyche. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en samen gaan we kijken hoe yoga je kan ondersteunen om in balans te komen én te blijven. Afhankelijk van de hulpvraag zal dit hatha yoga of restorative yoga zijn. 

 

Wanneer is een privé sessie geschikt?

- Indien je verdieping in je practice zoekt.

- Indien je kampt met mentale of fysieke klachten waarbij je meer individuele aandacht nodig hebt.

- Indien je 1-op-1 begeleiding prettiger vindt dan een groepsles.

- Wanneer je wil beginnen met yoga, maar je niet zo goed weet waar te beginnen.

- Indien je een keer 1-op-1 begeleiding wil naast de reguliere groepsles. 

Wat is de investering?

€65 incl. btw. voor een privé sessie van 60 min. bij jou thuis. Indien er een ruimte gehuurd dient te worden komen er afhankelijk van de locatie meerkosten bij.

 

(Indien de les op een locatie buiten gemeente Venlo plaatsvindt, komen er €0,20 per kilometer aan reiskosten bij) 

Voor het boeken van een privé sessie kun je contact opnemen via het contactformulier.

Postnatale yoga

Yoga na de bevalling helpt je lichaam op zachte en duurzame wijze te herstellen. Speciale yogahoudingen voor je dieper gelegen buikspieren, rugspieren en bekkenbodem ondersteunen het natuurlijke sluitende proces van het lichaam na de bevalling. De meeste vrouwen hebben na de bevalling nog een diastade (wat voelt als een ruimte tussen je rechte buikspieren), die ervoor kan zorgen dat je coresterkte niet optimaal is en bijv. rugklachten of bekkenbodemklachten geeft. Ook werk je aan een juiste houding, het ontspannen van schouders en nek en het versterken van je balans. 

Daarnaast is er aandacht voor ontspanning en je mentale welzijn als nieuwe mama. De geboorte van je kind heeft naast een impact op je lichaam ook een grote impact op geestelijke welzijn. Het heeft tijd nodig om te wennen aan de nieuwe situatie. 

De yogahoudingen worden gradueel opgebouwd, zodat je toewerkt naar het (weer) kunnen doen van een reguliere yogapractice of een andere sport die je normaal gesproken beoefent.  


Vanaf twee weken na de bevalling kun je beginnen met postnatale yoga. Ik kom dan bij je thuis voor een privésessie. Je baby kan lekker meedoen, maar als je liever een uur volledige aandacht voor jezelf wil, kan het uiteraard ook zonder je baby erbij.

- €65 incl. btw voor een privéles van 60min. bij jou thuis (max. 2 deelnemers).
- €180 incl. btw voor drie privélessen van 60 min. 


 

" Ik heb de privélessen van Myrthe als zeer prettig ervaren. Myrthe sloot aan bij mijn lichamelijke welzijn en ik kon zelf inbrengen waar ik aan wilde werken. Ik vond het prettig om stil te staan bij miniteuze bewegingen en merkte dat deze misschien nog wel meer impact hebben dan de grotere bewegingen die ik bij andere sporten gewend ben te doen. Myrthe geeft uitleg op een rustige en duidelijke manier en geeft de benodigde feedback. De lessen boden me een moment voor mezelf: om te werken aan mijn herstel en om te ontspannen".

                                                           - Josje

Online Postnatale Yogacursus

Wil je liever op je eigen tijdstip en binnen je eigen vertrouwde omgeving herstellen? Dan is de online postnatale yogacursus wellicht iets voor jou. In de cursus ontdek je hoe je op zachte wijze kunt herstellen en dat de zorg die je jezelf geeft, zich uitbetaalt in zoveel meer. 

 

Wat zul je gaan ervaren tijdens de cursus?

 

- een sterker lichaam en meer zelfvertrouwen;

 

- je gaat weer voelen dat dit jóuw lichaam is;

 

- je ervaart meer verbinding tussen lichaam en geest;

 

- je ervaart meer rust en stabiliteit;

 

- je neemt de regie over je eigen herstelproces;

 

- je kijkt met een zachtere blik naar jezelf en je kindje;

 

- een liefdevolle verbinding met je kindje en je gezin. 

IMG_9771_edited.jpg
IMG_9769_edited.jpg

 Wat krijg je?

- Een E-book met informatie, tips en cursusuitleg.

- Een video over wat een diastase is en hoe je die zelf kunt meten.

- Vier online lessen die je kunt doen tijdens de eerste drie maanden na de bevalling. Je start vanaf twee weken postpartum. Je herhaalt elke les een aantal keren, om een duurzame integratie in je lichaam te verwezenlijken.

 

- De yogalessen bestaan uit zachte versterkende oefeningen die in intensiteit opbouwen, passende bij je herstelfase.

 

- In de yogalessen leer je verschillende ademtechnieken die je herstel bevorderen.

 

- Twee heerlijke audiomeditaties voor diepe ontspanning.

 

- Een jaar lang toegang, zodat je volledig op je eigen tempo de lessen kunt volgen. 

 

En dit allemaal in je eigen vertrouwde omgeving, op momenten dat het jou uitkomt.  

Praktisch

- De investering bedraagt 129 euro incl. btw.

- Je kunt ten alle tijden vragen stellen per email. Dan help ik je zo snel mogelijk verder.

- Als je de cursus wil kopen kun je via het contactformulier een bericht sturen en dan help ik je verder. Je krijgt dan een link naar de cursuspagina, waar je een eigen account kunt aanmaken. Daar vind je alle video's, audio's en het E-book.

IMG_9770_edited.jpg
bottom of page