"The moment a child is born, a mother is also born."

Postnatal yoga

Privé postnatale yoga

Vanaf twee weken na de bevalling kun je beginnen met postnatale yoga. Ik kom dan bij je thuis voor een privé-sessie. Je baby kan lekker meedoen, maar als je liever een uur volledige aandacht voor jezelf wil, kan het uiteraard ook zonder je baby erbij. Geen probleem als er tussendoor gevoed of verschoond moet worden! 

- €65 incl. btw voor een privéles van 60 min. bij jou thuis (max. 2 deelnemers).

- €180 incl. btw voor drie privélessen van 60 min.

 

 

* Zolang de corona maatregelen van kracht zijn, zullen de privésessies uiteraard met in achtneming van de RIVM richtlijnen plaatsvinden. 

Ik heb de privélessen van Myrthe als zeer prettig ervaren. Myrthe sloot aan bij mijn lichamelijke welzijn en ik kon zelf inbrengen waaraan ik wilde werken. Ik vond het prettig om stil te staan bij de minutieuze bewegingen en merkte dat deze misschien nog wel meer impact hebben dan de grotere bewegingen die ik bij andere sporten gewend ben te doen. Myrthe geeft de uitleg op een rustige en duidelijke manier en geeft de benodigde feedback. De lessen boden me een moment voor mezelf: om te werken aan mijn herstel en om te ontspannen.Yoga na de bevalling helpt je lichaam op zachte wijze te laten herstellen. D.m.v. zachte oefeningen versterk je je bekkenbodem, core en rug. De meeste vrouwen hebben na de bevalling nog een diastase (wat voelt als een ruimte tussen je rechte buikspieren), die ervoor kan zorgen dat je coresterkte niet optimaal is en bijv. rugklachten of bekkenbodemklachten geeft. Speciale yogahoudingen voor je dieper gelegen buikspieren, rugspieren en bekkenbodem ondersteunen het natuurlijke sluitende proces van het lichaam na de bevalling. Ook werk je aan een juiste houding, het ontspannen van schouders en nek en het versterken van je balans. Je zwaartepunt verandert tijdens de zwangerschap en na de bevalling, dus het is heel normaal dat je na de bevalling wat wiebelig bent en je balans weer opnieuw moet vinden.

Daarnaast is er aandacht voor ontspanning en je mentale welzijn als nieuwe mama. De geboorte van je kind heeft naast een impact op je lichaam ook een grote impact op je geestelijke welzijn. Het heeft tijd nodig om te wennen aan de nieuwe situatie en in de groepslessen ontmoet je moeders die in dezelfde fase zitten. Naast het kunnen uitwisselen van ervaringen, kan dit community gevoel een helend en bekrachtigend effect hebben. De yogahoudingen worden gradueel opgebouwd, zodat je toewerkt naar het (weer) kunnen doen van een reguliere yogapractice of een andere sport die je normaal gesproken beoefent.

Postnatale yoga

Groepsles Postnatale yoga

Gemiddeld genomen kun je vanaf 6 weken na de bevalling deelnemen aan de groepslessen. Dit is mede afhankelijk van je fysieke gesteldheid en kan in overleg bepaald worden. Het hele eerste jaar na de bevalling kun je postnatale yoga doen. 

Elke donderdagochtend geef ik samen met Mirjonne Colbers (van YOGA bij Mirjonne) een Mama & Baby ochtend. De ene week geeft Mirjonne Babymassage en Baby yoga en de andere week geef ik postnatale yoga. De postnatale yoga is zonder je kindje erbij, zodat je volledig op jezelf kunt focussen.

 

Je kunt kiezen voor Baby Massage + Baby Yoga óf Postnatale Yoga, dan volg je om de week lessen bij 1 docent. Maar je kunt ook een combi doen, waarmee je beiden lesvormen volgt. 

- Losse les €16,50 incl btw.

- 5 lessen €75 incl btw. (je kiest 1 lesvorm)

- 10 lessen, combi van beiden lesvormen €150 incl btw. 

Gentle Beginnings-pakket

1 privé-les bij je thuis + 3 postnatale yoga groepslessen.

€105 incl. btw

 

- Josje